domingo, 22 de diciembre de 2013

Eines per presentar la informació i per compartir marcadors


Eines per presentar la informació:


PREZI


Aplicació multimedia per la creació de presentacions dinàmiques i originals.



UTILITZACIÓ DE PREZI:

És un programa molt útil per a fer presentacions, tot i que aquests no s’utilitza tant com altres programes com Microsoft Office PowerPoint i la Presentació del GoogleDrive.
En aquest sentit, el producte final es semblant a una presentació de point, però la concepció de col·locació de la informació es diferent. La idea es que es té un full molt gran on es pot col·locar diversos elements ja sigui imatges, vídeos...s’ha de fer com un recorregut guiant així de la millor manera (sequencia que acompanya la vista del lector perquè pugui veure els diferents elements de manera ordenada). Una vegada feta la presentació, es té l’opció d’apropar i allunyar els elements.


CARACTERÍSTIQUES PRINCIPALS:

  1. possibilitat d’organitzar la informació en forma d’esquema i exposar-ho amb llibertat (e manera lliure, sense haver de seguir un ordre de diapositives).
  2. es pot anar ampliant o reduint el contingut
  3. es fonamental entendre l’espai i la narrativa en una presentació en Prezi, a fi dque siguin eficaces i harmòniques.
  4. aquesta aplicació disposa de diverses plantilles que permeten al usuari estalviar temps a l’hora de desenvolupar una presentació, tot i que també dóna l’opció.
  5. permet treballar on-line de forma gratuïta


En conclusió, podríem dir que és una gran eina per les sessions interactives a classe o projectes en grup, com l’exposició d’Identitat i Territori (http://prezi.com/lgwj4rsyvnc-/identitat-i-territori/?utm_campaign=share&utm_medium=copy#) , el qual aquesta havia de ser dinàmica i creativa. D’aquesta manera, es dóna peu a una major creativitat (totes les presentacions són úniques i personals: no hi ha cap d’igual) i al foment de la capacitat de síntesi ja que menys és més (millor posar fotografies que ho il·lustrin que molt text).


Finalment deixaré un tutorial:





Eines per compartir marcadors:


PEARLTREES





Eina de col·laboració que permet als usuaris recopilar, organitzar i compartir quasevol URL troba en línia, així com pujar fotos personals i notes de productes.


Com s’organitza?

  • Perlas: les perlas són unitats que s’organitzen seguint una estructura jeràrquica personalitzada.
  • Team Pearltrees: els usuaris poden col·laborar en el mateix projecte (2 o més), creant un equip conjunt. cada un pot modificar, fer i deixar de fer qualsevol aspecte.
  • Twitter i Facebook: estan conectats en enllaços. De tal manera, els usuaris també ho poden transmetre i compartir a través de les seves contes.
  • Enllaç: dins del producte Pearltrees, cada enllaç recollit és totalment públic. Menys els usuaris de premium.
  • Pearler: permet la col·locació d’un enllaç directe a la conta del usuari, en el “zona de colocación” del producte.

En conclusió, podríem dir que tot i que no és el marcador social més usat fins el moment, és una alternativa interessant, gratuïta i més moderna  que altres com el Delocious. Aquesta eina permet al usuari emmagatzemar i guardar de forma organitzada i intuitiva, concretament en forma d’arbre, tota la informació que es vol. En aquest sentit, es considera cada pàgina que s'emmagatzema com una perla que es pot guardar agrupant-la juntament amb altres de més grans. En fer clic en una, es pot veure en una finestreta una previsualització de la pàgina.
Per tant, gràcies a l’ús d’aquesta aplicació en el projecte d’Albert Espinosa, un bon comunicador, sé que és una eina molt efectiva per guardar formació trobada ja siguin vídeos, imatges, entre d’altres, i enllaçar-la.  
Aquest és l'enllaç al projecte del bon comunicador, Albert Espinosa:


Amb tot el que s'ha dit, algunes de les funcions serien:


- compartir les teves perles o d’altres usuaris per mitjà de Facebook i Twitter
- empotrar en el teu blog el teu arbre de perles
- integrar el servei amb la teva conta de Twitter
- organitzar la informació de manera factible i fàcil - manera molt visual - faciliat
- importar.
- col·laborar amb altres usuaris
- cercar altres arbres


Finalment deixaré un vídeo de PERQUÈ PEARLTREES, espero que us respongui a la pregunta inicial, i que el comenceu a utilitzar...




No hay comentarios:

Publicar un comentario